De beste gastouder voor je kind

Iris van den Brand

versiering
grid voor eenvoudige pagina layout

Gastouder Iris van den Brand

Naam Iris van den Brand
Adres Sint Theresiastraat
Stad Roosendaal
Website Geen
Geboortejaar 1993
Gezinssituatie Gehuwd, moeder van 2 kinderen
Opvang sinds 2016
Interesse?

Dit maakt mij bijzonder

Bij Iris uit Roosendaal kan ieder kind gewoon zichzelf zijn. Ze woont in de rustige omgeving Westrand/Tolberg en vangt daar ook de kinderen op. We spraken haar over haar werk als gastouder bij Just-4-Kids. En daar vertelt ze graag over, je leest het in dit interview.

Maak kennis met

We zijn allemaal uniek en ouders kiezen toch een gastouder op basis van het goede gevoel. Iris legt uit: “Ik ben meer een gastouder voor kleine kinderen, ik ben vrij rustig.” Iris kan goed met baby’s overweg. “Slapen doen ze hier vaak beter dan thuis, die kleintjes. Heel wonderlijk. Zo’n klein hummeltje, zonder papa en mama. Ze laten zo’n baby toch bij mij, dan ben ik blij dat ik de cursus van babyinzicht heb gevolgd.”


Lekker spelen

Bij Iris komen vooral kindjes van 0 tot 4 jaar. Nu zijn dat er 3 per dag waardoor ze echt een band krijgen. “Ik sta heel graag voor ze klaar in mijn huiselijke woning”, aldus Iris.


Iris gaat graag met de kindjes naar buiten. Vaak in de achtertuin. “Buiten hebben we een zandbak en een speelhuisje. In de tuin is de ruimte om achter elkaar aan te racen met loopauto’s. In de zomer zet ik het badje op en spelen we met zand en water.”


Soms loopt ze even naar speeltuin de kade. “Mijn eigen kinderen spelen ook met de kindjes en zien ze ook als vriendjes en vriendinnetjes. Ik vind het heel mooi om te zien, dat die grote kinderen op een gegeven moment de jongste helpen.”


Ook als het minder weer is, weet Iris de kinderen te vermaken. “Ik knutsel graag, maar probeer ook de ontwikkeling te stimuleren door kleuren te leren, tellen en puzzelen.”


Fijn om te zorgen

Iris werkt nu zo’n 6 jaar als gastouder. “Daarvoor heb ik van alles gedaan, zo heb ik bijvoorbeeld in de zorg gewerkt. Daar zag ik de mensen vooral achteruit gaan en het mooie aan mijn werk nu is dat ik elke dag weer vooruitgang zie! Daarnaast vind ik het kroelen en knuffelen heel fijn!”


Iris heeft haar ervaring opgedaan bij een kinderdagverblijf, daarna heeft ze stage gelopen bij Nathalie toen zij nog gastouder was. Natuurlijk heeft zij ook alle benodigde opleidingen gevolgd die nodig waren voor het vak.


Samenwerking met Just-4-Kids

Iris is erg blij met de samenwerking met Just-4-Kids. “Nathalie is echt iemand die het regelt, ik kan altijd bij haar terecht, we appen, mailen, bellen, maakt niet uit. Dit korte lijntje is erg prettig!”


Ben jij op zoek naar een knusse, veilige omgeving, waar jij en je kindje gewoon jezelf kunnen zijn? Neem dan contact op!


Interesse in Iris van den Brand?

Captcha